Pelko tuskasta on pahempaa, kuin itse tuska

When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it. Paljon käytetty sitaatti, mutta minulle kulumaton voimalause. Se on lempikirjoihini lukeutuvasta Paulo Coelhon Alkemistista, jota voisin lukea aina vain uudestaan ja uudestaan. Kyseinen teos jakaa vahvasti ihmisten mielipiteitä; joko sitä pidetään pelkkänä höpönlöpönä, tai kirjasta löydetään sanoma, joka jää ikuisesti elämään. Arvaatte varmaan, että itse olen löytänyt teoksesta jotain mystistä voimaa ja liitän sen vahvasti omaan elämääni, ja matkaani tähän hetkeen. Muistan lukeneeni kirjaa ennen kouluni alkua miettien, kuinka kovasti haluaisin matkustaa, löytää oman elämäntieni ja mahdollistaa haaveni toteen. Sillä hetkellä en olisi ikimaailmassa uskonut, että minusta myös olisi siihen.

Luinkohan kirjan vain oikeassa elämänvaiheessa, jonka vuoksi se kolahti minuun niin kovaa? Se voi olla, että oman epätoivon ja elämän kaaoksen keskellä kirjan voimakkaat sanat saivat minut haaveilemaan ja uskomaan vahvemmin, että kyllä tästä elämästä on saatava vielä enemmän irti.

22343799_10215181915447105_168174883_o

Uskon, että kaiken mystiikan takana on myös meidän mahtava voimamme, jota emme aina itse näe, tai johon emme itse usko. Välillä jään miettimään kaikkia upeita kokemuksia, joita olen lähivuosien aikana saanut kokea ja tajuan että hei, olen itse saanut sen kaiken aikaiseksi. Kukaan muu ei ole varannut lentolippujani, tai lähettänyt ulkomaille yrityksiin työhakemuksia, lukenut koulun pääsykokeisiin tai nostanut opintolainaa puolestani kyseisiin lentolippuihin (heh 😀 ). Tottakai iso kiitos kuuluu myös lähipiirini tuelle. He seisovat aina päätösteni takana, vaikka eivät ehkä ymmärtäisikään täysin valintojani. Oikea rakkaus ei kiellä seuraamasta elämäntietä.

Tuoko sitten raha onnea? Onko rikas ihminen onnellisempi?  Vastaus on kyllä ja ei. Luin juuri kouluartikkelin aiheesta, jossa kerrottiin tutkimusten osoittavan, kuinka tulotaso korreloi onnellisuuden kanssa vain tettyyn rajaan asti. Me ihmiset olemme kaikki erilaisia. Toinen ajattelee järjellä ja toinen sydämmellä, mutta kumpikaan ei varsinaisesti ole oikeassa. Ja molemmat ovat silti täysin oikeassa. Näemme ratkaisun tai vastauksen aina verraten sitä omaan elämäämme ja omiin kokemuksiimme, joten kuka voisikaan sanoa toiselle mikä on oikein ja mikä väärin?

Painotan siis tällä, olkaa rohkeita ihmiset. Rikkokaa rajojanne, unelmoikaa ja mahdollistakaa unelmanne. Mikään ei varmasti tule valmiina pakettina oven eteen,  joten unelmien eteen joutuu myös näkemään vaivaa. Mutta henk.koht. ajattelen, ettei kukaan voi kyseenalaistaa toisen elämän valintoja. Kukaan ei voi tuntea toisen sielun paloa, tai kuulla kenenkään muun järjen ääntä, jotka ohjaavat meitä omien elämänpolkujemme haaveita kohti.

IMG_0825

Tämän sanoman saattelemana voin kertoa lähteväni Joogaopettajan koulutukseen Indonesiaan kuukauden päästä 🙂 Oloni on  u p e a  enkä malta pysyä pöksyissäni. Edessä on 3kk reissu, ja liitän matkaani viimeisen Haaga-Helian työharjoitteluni. Ainoa pelkoni on, että vatsaongelmani tulevat pahenemaan ja joudun samaan rumbaan kuin Thaimaassa opiskellessani.  Mutta tulevaa on turha pelätä ja antaa sen syödä energiaa. Minulla ei ole kuitenkaan mitään hengenhätää, ja voin omilla valinnoillani, kuten kuinka huolehdin kehostani vaikuttaa omaan terveyteeni.

Pelko tuskasta on pahempaa kuin itse tuska.

Tuntematonta ei tarvitse pelätä, koska jokainen ihminen pystyy saavuttamaan sen, jonka haluaa ja mitä tarvitsee. Pelkomme katoaa kun ymmärrämme että kohtaloa ja maailmaa ohjaa sama käsi. Jos haluat jotakin täydestä sydämestä, olet lähellä maailman sielua. Sydän puhuu, mutta sitä pitää osata kuunnella, eikä torjua unelmia. – Coelho

 

Love, J

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: