Mitä sinä pelkäät?

Matkani lähestyy. Jännittää, koitan hengitellä syvään. Mitä jos, entä kun… Ahdistus, paniikki, ja kaikki maailman muut negatiiviset tunteet puskevat rinnastani läpi. Onko tämä sittenkään sitä mitä haluan? En enää edes osaa sanoa mitä haluan. Miksi niin ihana asia, kun matkustaminen, tuottaa minulle näin paljon tuskaa ja pelkoa?

Kärsin siis tosi pahasta lentopelosta. Ironista kylläkin, että opiskelen matkailualaa, mutta pelkään kuollakseni lentämistä. Olen saanut paniikkikohtauksia ollessani yksin lennolla, ja viereiset kanssamatkustajat ovat joutuneet pyyhkimään kyyneliäni, pitämään minua kädestä kiinni ja hengittelemään syvään kanssani. Näin jälkeenpäin muisteltuna se oli enemmänkin kyllä huvittavaa, mutta siinä tilanteessa olin hyvin kiitollinen, että maailmasta löytyy niin ihania ja hyväsydämmisiä ihmisiä. Lapsena rakastin lentämistä ja ehdoton unelma-ammattini oli olla osa cabin crewta, mutta mitä tapahtui kun kasvoin aikuiseksi?

23201878_10215394919452072_1338134754_n

Toinen asia, mikä aiheuttaa minulle ikuista tuskahikeä, on vatsavaivani (tai pikemminkin stressi niistä). Muistan edelleen liian elävästi viime matkan sairaalareissut ja kuolemanpelon, joka jatkui rehellisesti sanottuna jopa kuukausia. Yksin ollessani kehitin itselleni kaikki mahdolliset syövät ja sairaudet epätietoisuuden uumenissa. Nyt tähystysten ja tutkimusten jälkeen mitään kuolemanvakavaa ei ole kuitenkaan löytynyt. Miksi tuhlasin kallisarvoista aikaani murehtimalla tulevaisuutta, asioita joita ei ollut vielä edes tapahtunut? Jäin monesti mielummin kotiin muiden lähtiessä ulos, koska uskoin niin vahvasti, että minulla on joku vakava sairaus enkä halunnut enää pahentaa tilannetta.

23163537_10215395078616051_1584608237_n

(Kuva: Brigittelinford.com)

Se on aivan totta, kun sanotaan, että oma mielemme on pahin vihollisemme. Mieli kehittää pelkoa ja ahdistusta, koska se ei voi hallita tulevaisuuden tapahtumia. Luen tällä hetkellä Eckhart Tollenin super suosittua Power of Nowta, ja olen saanut siitä niin paljon voimaa tulevaa matkaa varten. Ahdistus, stressi ja pelko ovat ainoastaan omien ajatustemme aiheuttamia reaktioita, jotka eivät ole todellisia. Pelko tarvitsee psykologista aikaa (menneisyyttä/tulevaisuutta) kehittyäkseen, joka tarkoittaa, ettemme elä nykyhetkessä, vaan keskitymme jatkuvasti menneisyydestä kumpuavaan häpeään tai tulevaisuudesta aiheutuvaan stressiin. “Mitä jos”, tai “olen varma, että tämä tapahtuu” -ajatuksilla kehitän itselleni vain surua ja pelkoa. Jos käytännössä pystyisin elämään vain nykyhetkessä, ei esimerkiksi lentoani ole edes olemassa. Miksi annan energiaani asialle, joka ei ole vielä todellista. Ei ole muuta kuin nykyhetki. Saatteko kiinni mitä tarkoitan?

Tämä mielen hiljentäminen vaatii kyllä harjoitusta, ja paljon! On kuitenkin helpottavaa tietää, että voin itse vaikuttaa pelkoihini ja paniikin lieventämiseen. Joudun ajoittain tietysti  miettimään ja suunnittelemaan tulevaa, esimerkiksi mitä joudun hankkimaan etukäteen matkaa varten, mutta en halua jäädä vellomaan tulevaisuuden pelkoon “jos tämä tapahtuu, voin joutua taas sairaalaan”. Tottakai ne vanhat muistot pyrkivät kumpuamaan pinnalle, mutta niille ei saa antaa liikaa valtaa. Ne pitää vain hyväksyä, mutta ymmärtää myös, etteivät ne ole “todellisia” tai nykyhetkeä.

 

23140418_10215395076415996_1170897657_n

(Kuva: Bloglovin.com)

Oletteko lukeneet power of nowta/ miettineet sen aloittamista? Mitä ajatuksia teillä on kirjasta tai aiheesta?

Love, J

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: