Lokakuun voima

Astun alas rappukivetykseltä Mannerheimintien vilskeeseen. Ilma on ihanan kirpeä ja raikas. Tiedätte varmasti sen ensimmäisen hengenvedon tuoman energian, kun saavutte sisältä syksyiseen ulkoilmaan 🙂 Rakastan syksyä ja sen tunnelmaa. Oloni on vähintään yhtä upea kun sääkin, ja tuntuu että tänään pystyn mihin vaan.

Haluaisin kiittää kaikkia ihania ihmisiä ympärilläni positiivisista ja kannustavista kommenteista! Olen niin häkeltynyt kaikesta tuesta ja kauniista sanoista mitä olen saanut parin viimeisen viikon aikana. Elämä ei ole aina auringonpaistetta ja positiivisia ajatuksia, mutta haluaisin viimein päästää irti ajatusmaailmasta, jossa vaikeista asioista on hiljennyttävä ja huonoja puolia hävettävä. Jokainen meistä kohtaa vaikeita ajanjaksoja elämässä, emmekä aina tee parhaita ratkaisuja niiden suhteen. Etsiessämme helpotusta ahdistukseen emme usein osaa nähdä kokonaiskuvaa. Ei ole ihmistä ilman virhettä. Avain on siinä, kuinka kannamme virheemme ja käännämme ne vahvuudeksemme. Jos kanavoisimme energiamme näkemään kaiken hyvän siinä polussa mitä olemme kulkeneet ja mihin olemme päässeet, sen sijaan että keskitymme vain huonoihin puoliimme, säästyisimme tuhoamasta itseämme ja voimavarojamme.

22207351_10215117965248390_68396294_n

Itse olen vuosia ajatellut olevani vähemmän arvokas kuin muut, jollain tavalla epäonnistuja. Olen nähnyt vain ongelmani, mutten syytä niille. Olen usein syyllistänyt itseäni niin pitkälle, että jopa kehitin elämääni kuplan, jossa ajattelin myös muiden ihmisten pitävän minua aliarvoisena tai pelkäsin katsoa muita silmiin, koska en arvostanut itse itseäni tai osannut nähdä hyviä puoliani. Mennyttä ei voi muuttaa. Se tuo vain lisää ahdistusta, jos koitamme hallita mennyttä aikaa tai tulevaa. Oma hyvinvointimme on tämän hetken valintojen päässä, kuten myös onnellisuus on valinta. Se ei ole riippuvainen mistään muusta kuin itsestämme juuri nyt, tällä hienolla hetkellä.

22197608_10215117791844055_277991591_o

Suositukseni alkavaan viikkoon on hidastaa elämää vähän. Sulkea silmät syödessä, kuunnella omaa hengitystä ja vetää vielä syvemmin keuhkoihin raikasta ruskailmaa. Käydä lenkillä ja yrittää pienen hetken ajan olla läsnä mitä ympärillä tapahtuu. Kun koittaa sulkea ajatuksia pois mielestä, huomaakin lempipuuhun muuttuneet kauniit punakeltaiset lehdet, kuulee hiekan rapinan kenkien alta ja tuntee kuinka veri virtaa kehossa. Silloin itse tunnen olevani elossa. Mieleni, aistini ja sydämmeni on auki, edes sen pienen hetken ajan.

PS! Hankin eilen  i h a n a n  kirjan, joka kertoo itsensä löytämisestä joogan ja Ayurvedisen hoitokeinon kautta. Jotkut pitävät tätä varmasti pelkkänä mumbo jumbona, mutta itse uskon itämaisen lääketieteen tukevan kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tietoisuutta. Terveys ja hyvinvointi lähtee pitkälti mielentilastamme, joten toinen suositukseni ensi viikolle on yrittää ylläpitää positiivista ja ei-vahingoittavaa ajatusmaailmaa. Mietitään vaikka käytännössä, jos ajattelemme vain huonoja asioita elämässämme ja annamme ympärillämme ainoastaan negatiivista palautetta, emme todennäköisesti tule kylvämään itsellemme positiivista oloa kovin pitkälle. Ahimsa tarkoittaa ei-vahingoittavaa asennetta kaikkea elävää kohtaan, tekojen ja ajatusten kautta. Jos haluaa hyvää itselleen, on myös oltava itse hyvä muille 🙂 🌸

Love, J

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: